• Κοινωνία

    Κορονοϊός: 9.165 παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την έναρξη του μέτρου

    Ελληνική Αστυνομία

    Ελληνική Αστυνομία


    Στις 8 ημέρες εφαρμογής του μέτρου

    Για ένατη ημέρα βρίσκεται σήμερα σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με τους περισσότερους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δώσει οι αρμόδιες Αρχές, αλλά και μία μερίδα των ανθρώπων να παραβαίνει τους κανονισμούς.

    Από την ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 9.000 κλήσεις.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, από την ημέρα έναρξης των μέτρων, την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, μέχρι και χθες, 30 Μαρτίου, η ΕΛ.ΑΣ έχει βεβαιώσει 9.165 παραβιάσεις, επιβάλλοντας ισάριθμα πρόστιμα.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο που επιβάλλεται στους πολίτες για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν δηλαδή βρίσκονται εκτός της οικίας τους, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (διαβατήριο ή ταυτότητα και χαρτί ή SMS που να βεβαιώνει τον λόγο της εξόδου) είναι ύψους 150 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά στο μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να προμηθευτούν φάρμακα και τρόφιμα, να συμμετέχουν σε τελετές (γάμους, κηδείες) και να βγουν για σωματική άσκηση ή για να βγάλουν το κατοικίδιό τους. Πριν εξέλθει της οικίας του, κάθε πολίτης πρέπει να έχει συμπληρώσει την προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση ή να έχει αποστείλει το σχετικό SMS, που βεβαιώνει τα στοιχεία του πολίτη (όνομα, διεύθυνση), τον λόγο για τον οποίο βγαίνει και την ημερομηνία και ώρα εξόδου.

    Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ στην τελευταία της ανακοίνωση, χθες, 30 Μαρτίου, επέβαλε ως τις 3 το μεσημέρι μόνο, 724 κλήσεις για παραβάσεις. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν την Αττική, με την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί αρκετά πίσω.

    Αναλυτικά ο αριθμός των παραβάσεων:

    -254 στην Αττική,
    -59 στη Θεσσαλονίκη,
    -57 στα Ιόνια Νησιά,
    -55 στη Θεσσαλία,
    -55 στην Κρήτη,
    -54 στην Πελοπόννησο,
    -51 στη Δυτική Ελλάδα,
    -42 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
    -26 στη Στερεά Ελλάδα,
    -25 στην Ήπειρο,
    -17 στο Νότιο Αιγαίο,
    -13 στην Κεντρική Μακεδονία
    -12 στο Βόρειο Αιγαίο
    -4 στη Δυτική Μακεδονία.



    ΣΧΟΛΙΑ