Κοινωνία

Κορονοϊός: 41χρονος άνδρας ο πρώτος νεκρός στο Ευρωκοινοβούλιο

  • NewsRoom


Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό μέλους των ευρωπαϊκών θεσμών είναι ένας εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος ήταν μόλις 41 ετών και εξέπνευσε, έπειτα από επιπλοκές στο αναπνευστικό.

Πρόκειται για τον Ιταλό Giancarlo Agostino Di Maria, ο οποίος γεννήθηκε στο Βέλγιο και εργαζόταν στο Τμήμα Πληροφορικής Innovation and Technological Support (ITEC), που εξειδικευόταν στις τηλεδιασκέψεις της ΕΕ, αναφέρει το Euractiv.

Ο Di Maria εισήχθη στο νοσοκομείο της Sainte-Anne των Βρυξελλών πριν από πέντε ημέρες και άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές που παρουσίασε στο αναπνευστικό.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο Di Maria ήταν ένα υγιές άτομο, με αθλητική δραστηριότητα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τους γιατρούς αν είχε άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία δεν γνώριζαν ο ίδιος και η οικογένειά του.

Σε λειτουργία έχει τεθεί η ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο άτυχος άνδρα το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο, οι συνάδελφοι του εκλιπόντος έχουν ειδοποιηθεί και οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν τεθεί στην υπηρεσία τους.

Παράλληλα, οργανώνεται ψυχολογική υποστήριξη για τους στενούς φίλους και συνεργάτες του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στα κτίρια του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, εν μέσω φόβων ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εξάπλωση της πανδημίας.ΣΧΟΛΙΑ