• Κοινωνία

    Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς ύστερα από απόπειρα ληστείας – Ένας τραυματίας (upd)

    • NewsRoom
    Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας


    Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης

    Ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης και επεισοδίου που σημειώθηκε μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στον Κολωνό.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, στις 11:14 υπήρξε ενημέρωση της Άμεσης Δράσης από το κουμπί συναγερμού που πάτησε υπάλληλος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19.

    Όπως διαπιστώθηκε, ένας άνδρας άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία αλλά κατά τη διαφυγή του ένας υπάλληλος πάτησε το κουμπί συναγερμού, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας και περιπολικά της Άμεσης Δράσης και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμιδίου.

    Εκεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, για αυτό ένας από αυτούς, τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας είναι αλλοδαπός, ηλικίας περίπου 40 ετών και αυτήν την ώρα χειρουργείται.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Δείτε το βίντεο:

    Ήταν αμυνόμενος ο αστυνομικός, αναφέρει η ΕΛΑΣ

    Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αστυνομικός πυροβόλησε δράστη ληστείας στον Κολωνό αναφέρει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, στην οποία επισημαίνει ότι ο αστυνομικός, μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό του, δέχθηκαν επίθεση και βρίσκονταν σε άμυνα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

    Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

    Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

    Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

    Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με εντολή και εισαγγελέα, συγκεντρώνουν στοιχεία, όπως βίντεο από την περιοχή και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, η οποία σχηματίζεται για την υπόθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Εργασίας: Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους σε πυρόπληκτες περιοχές

    Καιρός: Με ηλιοφάνεια και ζέστη μπαίνει ο Αύγουστος

    Η ΝΔ στηρίζει επίσημα Μπακογιάννη, Μώραλη και Ζέρβα



    ΣΧΟΛΙΑ