• Κοινωνία

    Ηχηρή διαδήλωση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας – Τι ζήτησαν

    • NewsRoom
    ολμε

    ΟΛΜΕ κινητοποιήσεις


    Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και τον Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με τις αλλαγές που προγραμματίζονται να εφαρμοστούν στο σύστημα εξετάσεων και την ένταξη των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τις τροποποιήσεις στην ύλη των μαθημάτων, στο Λύκειο.

    Σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε όλη την ελληνική επικράτεια, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια σε διάφορα σημεία της χώρας.

    Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ξεκίνησε νωρίτερα, με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών γυμνασίων και λυκείων,  από τις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμειναν κλειστές για αρκετή ώρα, με το πλάνο της πορείας να θέλει να φύγει από τα Προπύλαια και να φτάσει στο Σύνταγμα.

    Εκπαιδευτικοί και μαθητές έφτασαν μπροστά στη Βουλή, όπου διαδήλωσαν, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

    Κλειστοί παρέμειναν για αρκετή ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

    Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο και την πορεία που προηγήθηκαν, συμμετείχαν και φοιτητές και μαθητές. Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαβρόγλου: Είμαι 72 ετών, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαβρόγλου: Έρχεται η προκήρυξη για την πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξοργισμένοι οι μαθητές για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου: «Πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε!»



    ΣΧΟΛΙΑ