• Κοινωνία

    Κύπρος: Στο δικαστήριο με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο serial killer – Βιντεογραφούσε τον βιασμό 19χρονης


    Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Νίκου Μεταξά, ο οποίος και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από μέλη του αντιτρομκρατικού ουλαμού. Δρακόντεια και αυτή τη φορά τα μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός, όσο και εκτός της αίθουσας.

    Το Δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του, στο άκουσμα νέων γεγονότων από τον ανακριτή, ο οποίος έκανε αναφορά και για μία υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον λεγόμενο «Ορέστη».

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

    Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

    Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες.

    Μάλιστα, φαίνεται πως η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγό του Μεταξά (μέσω κοινωνικών δικτύων) τον βιασμό.

    Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε 9 οχήματα και σπίτια.

    Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών για εντοπισμό του χώρου στον οποίο ο ύποπτος προμηθεύτηκε τα τσιμεντοπλόκ. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.

    «Δεν έχω ένσταση εντιμότατη» απάντησε ο Νίκος Μεταξάς, στο αίτημα για προσωποκράτηση. Αρνητικά απάντησε και στο εάν έχει να υποβάλει ερωτήσεις.

    Το Δικαστήριο ανανέωσε την προσωποκράτησή του για άλλες 8 ημέρες.

    Σημειώνεται πως ο 35χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Σε ερώτηση για το εάν θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, απάντησε «μάλιστα εντιμότατη».

    Αναλυτικά οι υποθέσεις:

    1. Mary Rose και η 6χρονη κόρη της Σιέρρα
    2. Αριάν Παλάνας Λοζάνο
    3. Μαρικάρ Βαλντέζ
    4. Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα
    5. Έλενα Μπουνέα
    6. Κχάτα Ανού
    7. Βιασμός και άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας – κατά το έτος 2017.

    Για την υπόθεση βιασμού, σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη αίτηση προσωποκράτησης.

    Τα μέχρι στιγμής γεγονότα

    Ο λεγόμενος «Ορέστης» αντιμετωπίζει αδικήματα για επτά φόνους, τους οποίους περιέγραψε σε δική του γραπτή ομολογία.

    Την Παρασκευή, ταυτοποιήθηκε επίσημα η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες.

    Εξάλλου, συνεχίζονται οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό σορών μίας γυναίκας και δύο κοριτσιών, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπόπτου, έριξε εκεί μετά τον θάνατό τους.

    Στην Κόκκινη Λίμνη χθες, το εξειδικευμένο σύστημα Sonar επιχείρησε σάρωση και καταγραφή του πυθμένα και σήμερα θα μελετηθούν τα αποτελέσματα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των ερευνών.

    Πηγή: Philenews

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύπρος: Μπαίνει στην Κόκκινη Λίμνη το Sonar-Ελπίδες για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αναστασιάδης έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την υπόθεση του Serial Killer της Κύπρου

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Ανατριχιαστικά στοιχεία από τις νεκροτομές: Τις έπνιγε με κεφαλοκλείδωμα ο serial killer της Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ