• Κοινωνία

    Κύπρος: 19 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας σε πτήση από Μύκονο

    • NewsRoom


    Στους 39 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο, με 30 από αυτά να αφορούν από τον έλεγχο επιβατών στο αεροδρόμιο της Λάρκακας. Άλλα 9 κρούσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τους ελέγχους από τα συμβαλλόμενα κέντρα.

    Από τα 30 αρχικά κρούσματα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας,  εντοπίστηκαν 17 άτομα θετικά στον κορονοϊό από πτήση που έφτασε από την Μύκονο στις 22 Αυγούστου. Η πλειοψηφία των ατόμων συνδέονται μεταξύ τους. 10 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Άμστερνταμ στις 23 Αυγούστου και 3 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Λονδίνο στις 23 Αυγούστου.

    Επιπλέον, με βάση τις νεότερες ανακοινώσεις του Υπουργείο Υγείας για τα 9 επιπλέον κρούσματα, προέκυψαν άλλα τρία άτομα θετικά στον κορονοϊό που είχαν σχέσεις με τις πτήσεις.  Το 1ο άτομο ήρθε από την Ρουμανία στις 23/8. Πρόκειται για Ρουμάνο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος δεν εμφάνισε συμπτώματα. Τα άλλα 2 άτομα έφτασαν στην Λάρνακα από Μύκονο στις 23/8 (τα 17 που ανακοινώσαμε πριν ήταν πτήση από Μύκονο προς Πάφο). Δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Το ένα άτομο ταξίδεψε έχοντας συμπτώματα, το 2ο άτομο είχε συμπτώματα από τις 21/8.

    Συνολικά 19 άτομα που ταξίδεψαν από τη Μύκονο εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ