• Κοινωνία

    Κοινή δήλωση Μπακογιάννη και δημάρχου Ζάγκρεμπ: «Η τυφλή βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας»

    • NewsRoom
    Κώστας Μπακογιάννης - Τόμισλαβ Τομάσεβιτς

    Κώστας Μπακογιάννης – Τόμισλαβ Τομάσεβιτς


    Μήνυμα κατά της βίας μετά την άγρια δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, στέλνουν με κοινή δήλωσή τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς.

    «Η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και τα θλιβερά επεισόδια των χούλιγκαν που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και μικρών παιδιών. Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι δύο δήμαρχοι.

    «Η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας», καταλήγουν.

     Διαβάστε επίσης:

    Παπαθανάσης για Νέα Φιλαδέλφεια: H ΕΛ.ΑΣ. απέτυχε στο να προλάβει και να αποτρέψει το γεγονός

    Άρης Καμπανός: Φαίνεται ότι πρέπει να χυθεί κι άλλο αίμα για να «ξεπλυθεί» η ανοησία ορισμένων ανθρώπων

    Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 5 Κροάτες στην Ηγουμενίτσα



    ΣΧΟΛΙΑ