• Κοινωνία

    Κιμ Γιονγκ Ουν: Κατάσχει όλα τα κατοικίδια σκυλιά λόγω έλλειψης… τροφίμων στη Βόρεια Κορέα

    • NewsRoom
    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας

    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας


    Μια ασύλληπτη εντολή έδωσε στους πολίτες της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διέταξε την κατάσχεση όλων των κατοικιδίων σκυλιών στην πόλη Πιονγκγιανγκ, προκειμένου να επιλυθεί η… έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

    Στο παρελθόν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποκαλέσει τα κατοικίδια σκυλιά ως «σύμβολο της καπιταλιστικής παρακμής», ενώ τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι η κατοχή κατοικιδίου είναι πλέον παράνομη, καταγγέλλοντας πως η κατοχή ενός σκύλου στο σπίτι είναι μια «μολυσμένη τάση της αστικής ιδεολογίας».

    «Οι αρχές έχουν εντοπίσει τα νοικοκυριά που έχουν σκύλους και τα αναγκάζουν να τα εγκαταλείψουν ή να τα δώσουν σε αυτούς» ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Chosun Ilbo της Νότιας Κορέας. Μερικά από τα σκυλιά αποστέλλονται σε κρατικούς ζωολογικούς κήπους ή πωλούνται σε εστιατόρια ως κρέας σκύλου».

    Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι το 60% των 25,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν «εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων», οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς για να πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα.

    Σημειώνεται ότι το κρέας σκύλου θεωρείται λιχουδιά στην κορεατική χερσόνησο, αν και η παράδοση της κατανάλωσης σκύλων σταδιακά εξασθενεί στην Νότια Κορέα. Ωστόσο, περίπου ένα εκατομμύριο σκυλιά εκτρέφονται σε αγροκτήματα προς κατανάλωση κάθε χρόνο στον Νότο.

    Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου εξακολουθεί να είναι βασικό μενού στον Βορρά, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα εστιατόρια στην Πιονγκγιάνγκ που το σερβίρουν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Το κρέας του είναι πιο δημοφιλές κατά τους ζεστούς και υγρούς καλοκαιρινούς μήνες, καθώς πιστεύεται ότι παρέχει ενέργεια και αντοχή.

    Συχνά σερβίρεται σε μια πικάντικη σούπα με λαχανικά και είναι γνωστό ότι αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος τους κρύους χειμερινούς μήνες.

    Η εφημερίδα Chosun Ilbo αναφέρει πως οι ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων «καταριούνται τον Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από την πλάτη του», αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις αρχές που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μια πράξη περιφρόνησης του Βορειοκορεάτη ηγέτη.



    ΣΧΟΛΙΑ