• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους – Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

    • NewsRoom


    Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί, εξαιτίας της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ιδιαίτερα στους δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας, τα οχήματα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές και η μεταφορά των πολιτών καθίσταται σήμερα δύσκολη υπόθεση.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, πριν τις 8 το πρωί, αρκετοί δρόμοι παρουσιάζουν πολύ αυξημένη κίνηση, με τα οχήματα να κινούνται πολύ αργά. Σήμερα λόγω της πανελλαδικής απεργίας, οι οδηγοί θα πρέπει να «οπλιστούν» με αρκετή υπομονή.

    Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία από την Τροχαία, αυξημένο είναι το πρόβλημα της κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους:

    Αθηνών – Λαμίας (έξοδος): Από Πέτρου Ράλλη ως Αχαρνών τμηματικά
    Αθηνών – Λαμίας (είσοδος): Από Αττική οδό ως Αχαρνών
    Πέτρου Ράλλη: Από λεωφόρο Θηβών ως Κηφισό προς Αθήνα
    Λ. Αλεξάνδρας: Άνοδος
    Λ. Μεσογείων: Από Χαλάνδρι έως Αμπελόκηπους
    Βασ. Σοφίας: Άνοδος
    Βασιλέως Κωνσταντίνου
    Καλλιρρόης
    Λ. Συγγρού (άνοδος): Από Λαγουμιτζή

    Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
    Λ. Κηφισίας: άνοδος και κάθοδος
    Βασ. Σοφίας: Κάθοδος
    Λ. Ηλιουπόλεως, Λ. Ποσειδώνος: Αλίμου ως Καραϊσκάκη, ρεύμα προς Πειραιά

    Υπενθυμίζεται ότι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

    Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3) και στο τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

    Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στα εργασιακά και στη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.



    ΣΧΟΛΙΑ