• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακή «ασφυξία» στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή από χολιγουντιανή παραγωγή

    • NewsRoom


    Δύσκολη αναμένεται να είναι η κατάσταση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για όσους αποφασίσουν να κινηθούν στην περιοχή την ερχόμενη Κυριακή. Προγραμματίζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ευρύτερη περιοχή, γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν κινηματογραφικά γυρίσματα.

    Η πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή, 10 Μαρτίου πρόκειται να μετατραπεί σε κινηματογραφικό πλατό, για χάρη μια χολιγουντιανής παραγωγής, της οποίας τα γυρίσματα αφορούν σε ταινία καταδίωξης, με τίτλο «Born to be murdered».

    Οι κυκλοφοριακοί περιορισμοί θα θα ισχύσουν σχεδόν όλη την ημέρα

    Η εταιρεία παραγωγής έχει ήδη πάρει άδεια από την τροχαία Αθηνών, για να πραγματοποιήσει γυρίσματα στο Σύνταγμα την Κυριακή από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00.

    Την Κυριακή, 10 Μαρτίου, επομένως, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά τις ώρες 06:00 έως 18:00, στις εξής οδούς του Δήμου Αθηναίων:

    • Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλατείας Συντάγματος
    • Βασ. Γεωργίου Α’, σε όλο το μήκος της
    • Βασιλίσσης Αμαλίας με Βασιλέως Γεωργίου Α’ (το πάρκινγκ των ξενοδοχείων στην Βασιλέως Γεωργίου Α’ θα ρυθμιστεί σε συνεννόηση με την παραγωγή),
    • Βουλής με Ερμού
    • Απόλλωνος και Νίκης
    • Πλατεία Συντάγματος

    Λίγα στοιχεία για την ταινία

    Η ταινία «Born to be murdered», που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας είναι ένα κοινωνικό θρίλερ καταδίωξης. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ιταλός Ferdinando Cito Filomarino και παραγωγοί ο Marco Morabito και ο Luca Guadagnino, των επιτυχιών «Call me by your name», «Suspiria» και «I am love».

    Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, του Μπέκετ, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας, σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Κυνηγημένος από αγνώστους, ένας καθημερινός άνθρωπος θα ζήσει μία απρόσμενη περιπέτεια, με φόντο την ελληνική ορεινή επαρχία και την πολύβουη Αθήνα.

    Πρόκειται για μία αγγλόφωνη, Αμερικανοϊταλική συμπαραγωγή, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξολοκλήρου για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, την Καλαμπάκα και κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Τα γυρίσματα στην περιφέρεια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

    Μετά το γύρισμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, η παραγωγή θα πραγματοποιήσει γυρίσματα και την Καθαρά Δευτέρα, τις ίδιες ώρες, στο Πεζοδρόμιο της Φιλελλήνων, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Η ταινία είναι της Faliro House, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και έκτοτε έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσότερων από 50 κινηματογραφικών έργων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Voyage of Time» του TerrenceMalick, «The Founder» του John Lee Hancock, «Midnight Special» του Jef fNichols, «Eyes of Exodus» της Alexandra Liveris, «Little Men» του Ira Sachs, «Before Midnight» του Richard Linklater, «Only Lovers left a Life» του Jim Jarmusch, «Take Shelter» του Jef fNichols, «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και προσφάτως ολοκλήρωσε το ελληνικό κομμάτι παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «The Little Drumer Girl» του Park Chan-Wook.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύμπραξη Ελληνικού Φεστιβάλ – Ταινιοθήκης για την προβολή σπάνιων ταινιών βωβού κινηματογράφου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητών χασίς στην Αμφιλοχία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της πιο ακριβοπληρωμένης ηθοποιού της Κίνας και το σκάνδαλο της κινηματογραφικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ