ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κικίλιας: Ο ανταγωνισμός έφερε μειώσεις έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Στην ασφάλεια δεν υπάρχουν εκπτώσεις
Λιμάνι διαφυγής θα δημιουργηθεί στη Σαντορίνη ώστε να μπορούν να δέσουν τα πλοία σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόκειται για μια τριμερή συμφωνία της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που αναλάμβάνουν την υλοποίηση του λιμανιού αυτού.
«Υπάρχει η ιδιομορφία της Σαντορίνης με το ηφαίστειο στην Νέα Καμένη. Εχει μια μικρή διέγερση τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει το άλλο ηφαίστειο, το Κολούμπο. Υπάρχει μια μόνιμη ενεργοποίηση του τα τελευταία χρόνια που την παρακολουθούν επιστήμονες από την Ελλάδα και απο το εξωτερικό. Υπάρχει και ένα τρίτο ηφαίστειο, στην πορεία από την Σαντορίνη προς την Αμοργό, που προκαλεί σεισμούς, καθώς υπάρχει άνοδος του μάγματος, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στα έγκατα της Γης. Το μάγμα βρίσκεται στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες» εξήγησε ο κ. Κικίλιας.
Σχετικά με την ανύψωση του εδάφους στην Σαντορίνη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «είναι στο νησί συνολικά η άνοδος του εδάφους και η μετακίνηση κατά μερικά εκατοστά και όχι σε συγκεκριμένη περιοχή ή περιοχές. Μπορεί αυτό να συμβαίνει αργά ή και με επιταχυνόμενο τρόπο. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν και μας ενημερώνουν. Είναι σημαντικό εύρημα που αξιολογούν οι επιστήμονες μας. Έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με άλλη επιτάχυνση βέβαια. Θα το δούμε στην εξέλιξη του, οι επιστήμονες θα εισηγηθούν και θα το δούμε».
Διαβάστε επίσης
Μόδα για πρώτη φορά στο Λούβρο – Ένας διάλογος έμπνευσης και πολυτέλειας
Αντόνιο Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να διαπραγματευτεί «νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας» με τη Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευγένιος Ευγενίδης: Ο Έλληνας εφοπλιστής που βοήθησε µια χώρα να βρει τον δρόµο της προς τη θάλασσα
- Άρειος Πάγος: Καπνοί στο υπόγειο κινητοποίησαν την Πυροσβεστική – Εξετάζεται το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος
- ΗΠΑ: Βουτιά στις αιτήσεις ανεργίας – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969
- Ο STOXX έβγαλε διευκρινιστική ανακοίνωση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.