• Κοινωνία

    Κική Δημουλά: Θλίψη στην κηδεία της ποιήτριας

    • NewsRoom

    Στεφάνια στην κηδεία της ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά, η οποία γίνεται δημοσία δαπάνη στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.


    Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία της σπουδαίας ποιήτριας, Κικής Δημουλά, το μεσημέρι της Τρίτης (25/2) στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, όπου έδωσαν το παρών οικογένεια, φίλοι και θαυμαστές της.

    Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Βίκυ Σταυρόπουλου μαζί με την κόρη της Δανάη Μπάρκα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Λένα Πλάτωνος, η Άννα Παναγιωταρέα και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

    Η κηδεία της Κικής Δημουλά γίνεται δημοσία δαπάνη ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στο σπουδαίο έργο που άφησε πίσω της. Σημειώνεται ότι έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (22/2), σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Εισήλθε εν συνεχεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, από την οποία δεν εξήλθε ποτέ. Η ποιήτρια νοσηλευόταν από τις 2 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Υγεία», με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.

    H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη
    Κόσμος υπογράφει το βιβλίο συλληπητηρίων στην κηδεία της ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά
    O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα



    ΣΧΟΛΙΑ