• Κοινωνία

    Καιρός: Βροχές, καταιγίδες αλλά και σποραδικές χαλαζοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας

    • NewsRoom
    κεραυνός πάνω από σπίτια


    Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας τη Δευτέρα 17/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

    Βροχές, καταιγίδες αλλά και σποραδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα 16/04, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, αλλά και σε τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

    Από το πρωί της Δευτέρας 17/04 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου.

    Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

    Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στους χάρτες της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα της Δευτέρας, 17/04.

    Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 18-22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 23-26 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

    Διαβάστε επίσης

    Συνελήφθη πλοίαρχος για υπεράριθμους επιβάτες

    Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ