• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας με αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αραιές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Δευτέρα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται στα βόρεια, όπου τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ βαθμιαία έως 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και νότια.



    ΣΧΟΛΙΑ