• Κοινωνία

    Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες

    καιρός


    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, αν και τοπικές μπόρες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

    Αττική

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα ανατολικά βόρειοι, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    O καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο, τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα ανατολικά βόρειοι, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



    ΣΧΟΛΙΑ