• Κοινωνία

    Καιρός: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους έως 10 μποφόρ φέρνει ο Ιανός

    • NewsRoom
    καιρος κακοκαιρια


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική), εξαιτίας του κυκλώνα Ιανού, που έχει φτάσει στη χώρα μας.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές αναμένονται στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και τις πρώτες ώρες της ημέρας τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα υπάρξουν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα θα υπάρξουν τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες.

     Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ