• Κοινωνία

    Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος σήμερα

    καιρός


    O καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα βόρεια θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση το απόγευμα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στην Κρήτη σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στην Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ