• Κοινωνία

    Κεραμέως: Πολύ πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα – Πρώτα η επιστροφή στα δημοτικά

    • NewsRoom


    Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Όπως είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

    Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο.

    Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις.

    Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

    Χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές δημοτικού σχολείου των Χανίων, δεσμεύτηκε ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου.

    «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

    Διαβάστε ακόμη:

    Όσα αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στους 12χρονους μαθητές – Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών και την επιστροφή στο σχολείο

    Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα σχολείων και αγοράς μετά την παράταση του lockdown



    ΣΧΟΛΙΑ