Κοινωνία

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα πάρκα, πέταγμα χαρταετού με SMS

  • NewsRoom
καιρός-καθαρά-δευτέρα


Μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα θα ζήσουν οι πολίτες φέτος, αφού τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊου, δεν θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις σε σπίτια φίλων ή εκδρομές στην εξοχή και τα χωριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά παρά την ισχύ του lockdown. Όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα θα μπορεί να το κάνει με την αποστολή SMS, αλλά με τον περιορισμό να μετακινηθεί μέχρι 2 χιλιόμετρα από τη μόνιμη κατοικία του.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Oι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Πάντως, στην αυριανή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά για το θέμα, απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.ΣΧΟΛΙΑ