• Κοινωνία

    Καταιγιστικές εξελίξεις: Νεκρή θεωρείται η Μαντλίν ΜακΚαν – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γερμανού υπόπτου


    Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια αναζήτησης των ενόχων για την πολύκροτη εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν ΜακΚαν, ταυτοποιήθηκε ως νέος ύποπτος ο 43χρονος Γερμανός Christian Brueckner, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και διακίνηση ναρκωτικών.

    Ο Γερμανός εισαγγελέας της πόλης Μπράουνσβαϊγκ Χανς Κρίστιαν Βόλτερς επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης πως ο 43χρονος Γερμανός βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ερευνών της υπόθεσης.

    «Από αυτό μπορείτε να κατανοήσετε πως θεωρούμε ότι το κορίτσι είναι νεκρό», υπογράμμισε ο ίδιος.

    Ο Brueckner βρισκόταν από το 1997 στην Πορτογαλία, όπου είχε ταξιδέψει με ένα τροχόσπιτο. Για τα επόμενα 12 χρόνια έμενε γύρω από την τουριστική περιοχή Πράια Ντα Λουζ και έλεγε στην οικογένειά του ότι έκανε δουλειές του ποδαριού. Στην πραγματικότητα διακινούσε ναρκωτικά και έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και σε δωμάτια ξενοδοχείων.

    Η αστυνομία θεωρεί ότι βρισκόταν στην Πράια Ντα Λουζ , όπου παραθέριζε τον Μάιο η οικογένεια της μικρής Μαντλίν.

    Ο 43χρονος Γερμανός εκτίει την ποινή του για «σεξουαλικό έγκλημα» και είχε καταδικαστεί δύο φορές για «σεξουαλικές επαφές με κορίτσια» στο παρελθόν, ενώ πέρσι βίασε μια 72χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια.

    Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, ο Γερμανός φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017 στην 10η επέτειο από την απαγωγή της όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

    Στην συνέχεια έδειξε στον φίλο του ένα βίντεο με τον ίδιο να βιάζει μια γυναίκα. Ο άνδρας που τα άκουσε και τα είδε όλα αυτά ειδοποίησε την αστυνομία.

    Σήμερα η βρετανική αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία που να συνδέει τον 43χρονο με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ειδικότερα, οι αρχές ζητούν πληροφορίες για το τροχόσπιτο και ένα ακόμα όχημα του υπόπτου, μία Jaguar – την οποία ο Γερμανός μεταβίβασε σε άλλο πρόσωπο την επομένη της εξαφάνισης του παιδιού.

    «Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ότι γνωρίζει», δήλωσε ο Mark Cranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας της μητροπολιτικής αστυνομίας. Ο ύποπτος περιγράφεται ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά, ύψος περίπου 1,83 και λεπτής διάπλασης -εικόνα που πιστεύεται πως είχε 13 χρόνια πριν.

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες των δύο οχημάτων, καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία, το οποίο θεωρείται ότι συνδέεται με τον ύποπτο.

    Ο Cranwell τόνισε ότι ο τότε 30χρονος κρατούμενος επισκέφθηκε το Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, μένοντας για «μέρες» στο τροχόσπιτό του, ενώ την ημέρα της εξαφάνισης της 3χρονης Μαντλίν βρέθηκε εκεί όπου διέμεναν οι ΜακΚαν και φέρεται να έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 7.32μ.μ., το οποίο έληξε στις 8.02μμ.

    «Είναι βασικοί μάρτυρες και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή», δήλωσε ο Cranwell.

    «Κάποιοι άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα (…) μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει. Μπορεί να σας έχει εμπιστευτεί κάτι για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Πέρασαν περισσότερα από 13 χρόνια και οι πεποιθήσεις σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε» πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ