• Κοινωνία

    Κατ’ αρχάς θετικοί οι επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων – Πότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση

    • NewsRoom
    σχολικη ταξη


    Οι απόψεις για το άνοιγμα των σχολείων.

    Χρόνο για να επεξεργαστούν τα δεδομένα της εβδομάδας που τρέχει, ειδικά με την αυξητική τάση που παρουσιάστηκε στα κρούσματα χθες, χρειάζονται οι ειδικοί, προκειμένου να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, για το οποίο εμφανίζονται κατ’ αρχάς θετικοί.

    Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η απόφαση αναβλήθηκε για την Δευτέρα  4 Ιανουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι προβληματίζονται για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτό το σημείο, οι μισοί εκ των ειδικών της επιτροπής ζήτησαν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν μεμονωμένες φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις».

    Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».

    Ωστόσο, η χθεσινή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων φαίνεται να δικαιώνει τις επιφυλάξεις των επιστημόνων που εκτιμούν ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα των επόμενων ημερών.

    «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα στοιχεία για να ληφθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν έχουμε την εικόνα που θα μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή την κίνηση με ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει για το λιανεμπόριο και την εστίαση» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάχτυλος στο Radio North, προσθέτοντας πως «περιμένουμε να δούμε την απόδοση των μέτρων την περίοδο των εορτών. Θα έχουμε εικόνα από τις 5 Ιανουαρίου».

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΟΔΥ: Ακόμη 58 νεκροί – 1.047 κρούσματα σήμερα και 458 διασωληνωμένοι

    Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και τρεις δήμους του νομού Κοζάνης



    ΣΧΟΛΙΑ