• Κοινωνία

    Κάρυστος: Συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα με ανεμόπτερο

    • NewsRoom
    Ανεμόπτερο στον αέρα


    Στη σύλληψη δύο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι κατέπεσαν με ανεμόπτερο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρύστου το Σάββατο, προχώρησε το Λιμενικό.

    Οι δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 33 ετών, είχαν ξεκινήσει την πτήση τους από τη Σμύρνη και είχαν προορισμό την Αθήνα, απ’ όπου θα ταξίδευαν σε άλλη χώρα.

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

    «Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου για ύπαρξη δύο (02) ατόμων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΠΟΥΡΟΣ” Καρύστου.

    Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκαν επί της ακτής δύο (02) άνδρες ηλικίας 32 και 33 ετών, κατά δήλωσή τους, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια. Σύμφωνα με δήλωσή τους, είχαν αναχωρήσει με μηχανοκίνητο ανεμόπτερο από την περιοχή της Σμύρνης Τουρκίας, με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο εξωτερικό, ενώ λόγω έλλειψης καυσίμων, προκλήθηκε η πτώση του ανεμοπτέρου, στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή.

    Οι εν λόγω αλλοδαποί κολύμπησαν ως την ακτή με τη συνδρομή δύο υποβρύχιων αλιέων, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωσή τους, παρατήρησαν την πτώση του ανεμοπτέρου, ενώ στη συνέχεια έγιναν έρευνες προς αναζήτησή του, με αρνητικά αποτελέσματα και χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

    Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρύστου για παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

    Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.»

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Από απόσταση μερικών εκατοστών πυροβολήθηκε η γυναίκα μετανάστης στον Έβρο

    Έβρος: Περιστατικό με πυροβολισμούς κατά μεταναστών – Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Είχα ψάξει στο Internet για αναισθητικές ουσίες που χορηγήθηκαν στην Τζορτζίνα



    ΣΧΟΛΙΑ