• Κοινωνία

    Καρδίτσα: «Βράζαμε νερό από τις ρεματιές για να πιούμε», λέει η έγκυος που απεγκλωβίστηκε

    • NewsRoom


    Συγκλονιστικά είναι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον απεγκλωβισμό των κατοίκων του χωριού Οξυά της Καρδίτσας, που αποκλείστηκε μετά το δραματικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού από την περιοχή.

    Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι του χωριού απεγκλωβίστηκαν χθες, μετά από κρατική επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα.

    Μία εκ των «θυμάτων» της κακοκαιρίας, που αναγκάστηκε να παραμείνει εγκλωβισμένη στο χωριό μέχρι χθες είναι μία έγκυος γυναίκα, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

    Η ίδια μίλησε για την εμπειρία που βίωσε τόσο η ίδια όσο και οι συντοπίτες της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

    Η Ελένη Τόλια, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της, είπε χαρακτηριστικά για τις δύσκολες ημέρες της κακοκαιρίας: «Μαζεύαμε νερό από τις ρεματιές και το βράζαμε για να πιούμε. Όσοι δεν είχαν τρόπο να το βράσουν, το στράγγιζαν με τούλινα πανιά. Αδιανόητες και άθλιες για την εποχή οι συνθήκες», τόνισε.

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν φοβήθηκε, παρά μόνο το βράδυ της μεγάλης καταστροφής. «Τι να φοβηθείς όταν βλέπεις μπροστά σου το χάος;», διερωτήθηκε.

    Η κα Τόλια δήλωσε, πάντως, ότι στόχος της είναι να επιστρέψει στην Οξυά, ενώ ζήτησε ο κάθε ένας, από το πόστο του, να κάνει ό,τι μπορεί για την περιοχή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ