• Κοινωνία

    «Καμπάνα» 6 μηνών για το ξεχασμένο παιδί στο σχολικό


    Με μια συγγνώμη επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οδηγός και συνοδοί του σχολικού λεωφορείου, μέσα στο οποίο ξέχασαν επί ώρες ένα 3χρονο αγοράκι.

    Τρεισήμισι ώρες παρέμενε κλειδωμένο και ολομόναχο το παιδάκι στο σχολικό, σχεδόν διπλάσιοι οι μήνες φυλάκισης που επέβαλε η Δικαιοσύνη στους τρεις κατηγορούμενους.

    Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή , με μετατροπή της κατηγορίας από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

    Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι, επιχείρησαν να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο.

    «Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω. Έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι», υποστήριξε ο οδηγός.

    «Η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών. Εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ», υποστήριξε η μία συνοδός.

    «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω», υποστήριξε η δεύτερη συνοδός και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, λέγοντας ότι «είναι και η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».

    Στην κατάθεση της η μητέρα του παιδιού περιέγραψε την αγωνία και τον πανικό της όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι το παιδί δε βρισκόταν στο σχολείο:

    «Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο. Παράλληλα κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δε μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι «Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω»!

    Σύμφωνα με τη μητέρα του, το παιδί μετά το περιστατικό εμφάνισε έντονο στρες, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάκχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του και μέχρι σήμερα θέλει πάντα κάποιος να βρίσκεται δίπλα του.



    ΣΧΟΛΙΑ