• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Καταστροφές, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε Κεφαλλονιά, Κέρκυρα και Κρήτη (pics&video)

    • NewsRoom


    Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την χώρα από το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα.

    Έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη.

    Λόγω της κακοκαιρίας, απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές.

    Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντή.

    Στο Τυμπάκι σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές σε ελιές και καλλιέργειες.

    Επίσης, σε εννέα περιπτώσεις, μέχρι στιγμής, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων.

    Την ίδια ώρα, ολική καταστροφή υπέστη η αυτοσχέδια διάβαση του Κερίτη, στα Χανιά, αφήνοντας αποκομμένους τους κατοίκους του Αλικιανού.

    Posted by Μιχάλης Κουτεντάκης on Tuesday, November 12, 2019

    Μποτιλιαρίσματα και τροχαία ατυχήματα έφερε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στο Ηράκλειο. Η βροχή που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να πλημμυρίσουν ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

    Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

    Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

    Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

    Σύμφωνα με το meteo.gr στην Κρήτη καταγράφηκαν εξάλλου τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης.

    Δείτε φωτογραφίες από τις περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία «Βικτώρια»

    Κεφαλλονιά 

    Κέρκυρα



    ΣΧΟΛΙΑ