• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων»

    Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη χώρα από την περασμένη Κυριακή. Πολλές περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως απώλεια ηλεκτροδότησης, ενώ αλλού έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές, όπως καταστροφές πεζοδρομίων, προβλητών και άλλων έργων.

    Σε ορισμένα μέρη, η χιονόπτωση είναι πυκνή, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καλυφθεί με χιόνι, κάνοντας την μετακίνηση ιδιαίτερα δύσκολη. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε τα σχολεία στις συγκεκριμένες περιοχές να μην ανοίξουν αύριο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

    Συγκεκριμένα, τα σχολεία στα συγκεκριμένα μέρη θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, αν όλα βαίνουν καλώς, την επόμενη εβδομάδα.

    Τα Βίλια είναι μία από τις περιοχές που θα κρατήσουν τα σχολεία τους κλειστά για τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς η νύχτα που προηγήθηκε αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, με συνεχή χιονόπτωση και αποκλεισμούς, ωστόσο τα προβλήματα έχουν αρχίσει να εκτονώνονται.

    Το πιο σημαντικό ζήτημα ήταν αυτό της ηλεκτροδότησης, με τη διακοπή σε ορισμένες περιοχές να διαρκεί και πέντε ημέρες. Όπως, όμως, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, υπάρχει πλέον πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

    Επιπλέον, έχουν ανοίξει όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες της ευρύτερης περιοχής και τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν τη διάνοιξη και των τοπικών οδών. Πάντως, με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

    Οι γονείς των μαθητών καλό θα είναι να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων, καθώς, σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού, ενδέχεται να παραμείνουν και άλλες σχολικές μονάδες κλειστές.



    ΣΧΟΛΙΑ