Κοινωνία

Κακοκαιρία Elias: Στο Μαντούδι μεταβαίνει ο Βασίλης Κικίλιας

  • NewsRoom
Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας


H κακοκαιρία Elias σαρώνει την Εύβοια

Στο Μαντούδι, το οποίο έχει πληγεί σημαντικά από την κακοκαιρία «Elias» μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μαζί με άντρες της Πυροσβεστικής, προκειμένου να επιθεωρήσει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης ήταν από την Κυριακή στη Θεσσαλία, χθες πήγε στη Λαμία, νωρίτερα σήμερα στον Βόλο και, πλέον, κατευθύνεται στο Μαντούδι.

Στο μεταξύ, δύο ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ μετέβησαν στη Βόρεια Εύβοια, ενώ έχει μεταβεί ήδη η 7η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Elias».

Από το πρωί επιχειρούν στη Βόρεια Εύβοια όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής με τους Διοικητές Χαλκίδας, Ιστιαίας, Μαντουδίου και λίμνης Ευβοίας, ενώ έχει μεταβεί και η 7η ΕΜΑΚ. Επιπλέον μεταβαίνουν 2 ομάδες της 1ης ΕΜΟΔΕ με 8 άτομα, και 4 αντλίες, έκαστη (δηλαδή 16 άτομα με 8 αντλίες).

Μήνυμα 112 στην Εύβοια

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

Δείτε βίντεο από τον ποταμό Νηλέα που είναι στα όρια της υπερχείλισης:

«Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαντουδίου. «Το νερό που έχει πέσει από τις 3 το πρωί δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει και την κακοκαιρία Daniel και άλλες κακοκαιρίες και δεν έχει ξαναγίνει 150 χιλιοστά σε λίγες ώρες. Και ο Κηρέας είναι είναι έτοιμος να υπερχειλίσει. Καλούμε όλους τους δημότες να μην κινούνται άσκοπα υπάρχει κίνδυνος από τα φερτά υλικά που κατεβάζουν τα βουνά. Έχουμε πει σε όσους είναι κοντά σε ποτάμια να πάνε σε άλλες περιοχές. Είναι σαν κατακλυσμός» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΒ: Βοήθεια άνω των €50 εκ. για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Κακοκαιρία Elias: Iσχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνoί – Έντονα φαινόμενα σε Φωκίδα, Εύβοια, Φθιώτιδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώραςΣΧΟΛΙΑ