• Κοινωνία

    «Καφέ υγρό έβγαινε από τη μύτη της»: Η συγκλονιστική κατάθεση των διασωστών για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά

    • NewsRoom

    Κανείς δεν θα μπορούσε να αντέξει το κοκτέιλ ναρκωτικών που πήρε η 16χρονη


    Συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος της 16χρονης στο Βύρωνα από κοκτέιλ ναρκωτικών που πήρε. Συγκίνηση αλλά και οργή για τους άθλιους εμπόρους ναρκωτικών που την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζει μείξη ουσιών η οποία από μόνη της προκαλεί τρόμο.

    Το κοκτέιλ που οδήγησε στο θάνατο την άτυχη 16χρονη περιείχε τη λεγόμενη κοκαϊνη των φτωχών, τη «σίσα», χάπια που παίρνουν ασθενείς για την επιληψία, ηρωϊνή και κάνναβη.

    Αυτές τις ουσίες πήρε το κορίτσι με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα κι έπειτα από μερικές ημέρες να νικηθεί στη μάχη για τη ζωή της.

    Τα όσα περιγράφουν οι διασώστες που την βρήκαν αναίσθηση στις 6 Νοεμβρίου, είναι συγκλονιστικά. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα στο Βύρωνα αντίκρισαν τη 16χρονη ξαπλωμένη και να μην μπορεί να ανασάνει. «Από τη μύτη της έτρεχε καφέ υγρό», λένε.

    Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στο καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία.

    Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Στο χώρο υπήρχε και η φίλη της 16χρονης που βρισκόταν, σε κατάσταση νύστας και πανικού, από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Τι είπε η φίλη της

    «Είχε κάνει λινκ. Και είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λ…, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί, νομίζω λ… είχε πάρει τρακοσάρι», είπε η φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας.

    «Την ξυπνήσανε τα δύο άτομα, ο 17χρονος και ο άλλος ο φίλος του, της είπανε ότι κάτι έπαθε η 16χρονη, πήγε η κόρη μου, μίλησε στην 16χρονη, δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, τα μάτια της ήταν ανοικτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη», λέει η μητέρα της φίλης της 16χρονης.

    Το νεαρό κορίτσι από τότε που έμπλεξε με τις συγκεκριμένες παρέες απομακρύνθηκε από την οικογένειά της, ενώ κατέληξε στο νοσοκομείο χωρίς τα προσωπικά της αντικείμενα.

    «Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματά της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την (κόρη) μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών» είπε η μητέρα της 16χρονης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σίσα, κροκοντίλ, Fentanyl, ροζ κοκαΐνη: Τα νέα ναρκωτικά που σκοτώνουν τους νέους

    Πέθανε η 16χρονη που είχε γίνει πειραματόζωο των εμπόρων ναρκωτικών στο Βύρωνα

    Βύρωνας: Η 16χρονη εκτός από ναρκωτικό «σίσα» είχε πάρει χάπι για την επιληψία – Νέες αποκαλύψεις
     



    ΣΧΟΛΙΑ