• Κοινωνία

    Ισόβια ξανά για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης στη Νέα Μάκρη

    ΦΑΙΗ ΜΠΛΑΧΑ


    Έχασε το ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα και έκλεισε η πόρτα της φυλακής που θα άνοιγε σε λίγους μήνες για τον 32χρονο καταδικασθέντα.

    Στην τρίτη του δίκη, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας που είχε σπάσει τα ισόβια, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετέίου έκριναν ομόφωνα ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της 23χρονης τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

    Έτσι, η ποινή κάθειρξης των 20 ετών που σε δεύτερο βαθμό του είχε επιβληθεί, έγινε και πάλι ισόβια.

    Ο καταδικασθείς δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο, αλλά θα μείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή, σύμφωνα με νομικούς.

    Στην πρόταση της, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο 32χρονος είχε ειλικρινή μεταμέλεια.

    Όπως είπε όταν χτύπησε την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και επιπλέον κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

    Η αγόρευση προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης.

    Μ. Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

    Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

    Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

    Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

    Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

    Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή..



    ΣΧΟΛΙΑ