• Κοινωνία

    Ισόβια στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, έτσι όπως το ζήτησε ο εισαγγελέας, έστειλαν οι δικαστές, καταδικάζοντας σε ισόβια στους τρεις Αλβανούς κατηγορουμένους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Η απόφαση των επτά τακτικών και λαΐκών δικαστών ήταν ομόφωνη. Χωρίς να αναγνωρίσουν στους δράστες ελαφρυντικό ή κάποια από τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, τις οποίες και ζήτησαν.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ακριβώς δύο ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

    Στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε (για να τραυματίσει, ισχυρίζεται) τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον ποινή 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Ισόβια επιβλήθηκε στους δύο Αλβανούς Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

    Συγκινημένη άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών η χήρα του Μιχ. Ζαφειρόιπουλου.  Με δάκρυα στα μάτια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων :

    «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Μιχάλη. .Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας».

    Ερώτηση.δημοσιογράφου: «Σας ανακουφίζει η σημερινή απόφαση;»

    Απάντηση: «Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους γιατί ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς. Και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου.»



    ΣΧΟΛΙΑ