• Κοινωνία

    Ισόβια στον Μίχο για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό

    Ο κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος

    Ο κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος


    Με την εσχάτη των ποινών για εγκλήματα βιασμού ανηλίκων, την ισόβια κάθειρξη, τιμώρησε η Δικαιοσύνη τον Ηλία Μίχο.

    Το ελαφρυντικό που ομόφωνα του αρνήθηκαν νωρίτερα οι δικαστές, οδήγησε και στην ομόφωνη καταδίκη του με τη βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό.

    Οι δικαστές του επέβαλαν σχεδόν τις ανώτατες ποινές και για τη μαστροπεία, την πορνογραφία και την κατάχρηση της ανήλικης.

    Ποινή κάθειρξης 14 ετών, 12 και 12 ετών για καθένα από τα 3 αδικήματα. Δηλαδή συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 38 έτη και επιπλέον 3 έτη φυλάκισης για την παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία . Στην επιμέτρηση, ωστόσο, τα χρόνια που θα πρέπει να εκτιθούν στη φυλακή δεν μπορεί να ξεπεράσουν τα 20.

    Επιπλέον του επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές από 300 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ τη μέρα για κάθε πράξη.

    Στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 50 ημερήσιων μονάδων  προς 5 ευρώ τη μέρα για την εκβίαση.

    Βαρύς ο πέλεκυς και τον επονομαζόμενο Μιχάλη. Του επιβλήθηκαν 12 έτη για τη μαστροπεία και 12 έτη κάθειρξης για την πορνογραφία της 12χρονης.

    Στους  καταδικασθέντες ως πελάτες επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης  από 5 χρόνια  έως 7 χρόνια.

    Σε όσους είχαν κατοχή πορνογραφικού υλικού επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 13 μηνών.

    Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως,  ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Ηλία Μίχου Να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

    Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφία 6-1.

    Η 38χρονη  αθωώθηκε μεν από τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της, ωστόσο καταδικάστηκε για την εκβίαση της συζύγου του Μίχου.

    Στον 3ο βασικό κατηγορούμενο, τον  “Μιχάλη”, το δικαστήριο επίσης αρνήθηκε να αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

    Για τους φερόμενος ως πελάτες, όλοι πήραν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

    Νωρίς το πρωί, κατά την αγόρευση της,  η εισαγγελέας της έδρας είχε δείξει  την ισόβια κάθειρξη στον Μίχο, προτείνοντας στους δικαστές να μην του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

    Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, λόγω απαξίας της πράξης της εκβίασης και παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί της.

    Για τους καταδικασθέντες ως πελάτες, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου   σε όσους έχουν μια φορά πράξη και όχι σε όσους έχουν κατ’ εξακολούθηση. Σε κανέναν, ωστόσο να μην αναγνωριστεί καλή συμπεριφορά μετά την πράξη τους. Στον ένα καταδικασθέντα που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειας του.

    Διαβάστε επίσης

    Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο αποφάσισε το Δικαστήριο – Το απόγευμα η ποινή των ισοβίων

    Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

    Βιασμός και μαστροπεία ανήλικης στον Κολωνό: Τι λέει ο Ποινικός Κώδικας και οι νομικές αστοχίες της εισαγγελικής πρότασης



    ΣΧΟΛΙΑ