• Κοινωνία

    Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο αποφάσισε το Δικαστήριο – Το απόγευμα η ποινή των ισοβίων

    Ο κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος

    Ο κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος


    Κανένα ελαφρυντικό για τις φρικτές πράξεις του δεν αναγνώρισε η Δικαιοσύνη στον καταδικασθέντα για το βιασμό, τη μαστροπεία, την πορνογραφία και την κατάχρηση της 12χρονης από τον Κολωνό.

    Το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Ηλία Μίχου να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

    Το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές, ο 55χρονος θα ακούσει την έσχατη των ποινών, τα ισόβια, για το βιασμό της ανήλικης ενώ η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, χωρίς ελαφρυντικά, για τις άλλες 3 πράξεις που καταδικάστηκε είναι τα 15 χρόνια για την καθεμία.

    Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφια 6-1. Η 38χρονη αθωώθηκε μεν από τις κατηγορίες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, ωστόσο καταδικάστηκε για την εκβίαση της συζύγου του Μίχου.

    Στον 3ο βασικό κατηγορουμενο, τον επονομαζόμενο Μιχάλη, το δικαστήριο επίσης αρνήθηκε να αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Για τους φερόμενος ως πελάτες, όλοι πήραν ελαφρυντικό σύννομου βίου.

    Νωρίτερα, στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας είχε δείξει την ισόβια κάθειρξη στον Μίχο, προτέινοντας στους δικαστές να μην του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

    Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, λόγω απαξίας της πράξης της εκβίασης και παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί της.

    Για τους καταδικασθέντες ως πελάτες, η εισαγγελέςς είχε προτέινει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του συννομου βίου σε όσους έχουν μια φορά πράξη και όχι σε όσους έχουν κατ’ εξακολούθηση. Σε κανέναν, ωστοσο να μην ανγνωριστεί καλή συμπεριφορά μετά την πραξη τους. Στον ένα καταδικασθέντα που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε και διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη του ιδρυτή και εργαζομένων για βάναυσες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών

    Κολωνός: Ισόβια στον Ηλία Μίχο προτείνει η εισαγγελέας

    ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ