• Κοινωνία

    Εισαγγελική παρέμβαση για το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Πώς ξεκίνησε η διασπορά από beach bar στη Χαλκιδική

    • NewsRoom
    beach bar


    Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους υπαίτιους αναφορικά με την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, διέταξε ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς.

    Ειδικότερα, χθες, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 36 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, από τα οποία οι 33 είναι ηλικιωμένοι ένοικοι και οι υπόλοιποι 3, εργαζόμενοι. Για τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού θα παρέμβει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η TV100.

    Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με νεαρό άτομο που παραθέρισε στη Χαλκιδική και είχε παρευρεθεί σε συναυλία.

    Στην εν λόγω συναυλία, που έγινε σε beach bar στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, βρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με πολλούς εξ αυτών να καταγράφονται ως κρούσματα κορονοϊού.

    Πρόκειται για μια εστία τεράστιας διασποράς της νόσου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας thestival, θετικοί βρέθηκαν και τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά, καθώς και αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

    Μάλιστα, εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε στο thestival ότι ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια προκειμένου να μην ζημιωθεί η επιχείρηση, ωστόσο κάποιοι το θεώρησαν λάθος και μίλησαν.

    Κατά πληροφορίες η επίμαχη συναυλία έγινε στις 2 Αυγούστου στο bar που βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής στη Χανιώτη.



    ΣΧΟΛΙΑ