• Κοινωνία

    Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Λέτε ψέματα και οι δύο κατηγορούμενοι. Δεν ντρέπεστε!»


    Τρεις μέρες απολογούνταν οι δύο κατηγορούμενοι, τρεις μέρες ο ένας κατονόμαζε τον άλλο για την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

    Η αυλαία στην ιερή στιγμή κάθε ποινικής δίκης, την απολογία των κατηγορουμένων, έπεσε σήμερα με τους δύο άλλοτε φίλους να υποβάλουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο, όπως προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας.

    Τα όσα είπαν, αντικατοπτρίζουν πλήρως τη στάση που τήρησαν ενώπιον των δικαστών του Κακουργιοδικείου της  Αθήνας.

    -22χρονος κατηγορούμενος: Γιατί το έκανες;

    -24χρονος κατηγορούμενος: Εσύ γιατί το έκανες.

    – Εγώ ρώτησα πρώτος.

    – Όχι εγώ ρώτησα πρώτος.

    – Τι έκανες στην Ελένη ;

    -Εσύ τι έκανες στην Ελένη.

    – Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο.

    – Εγώ την είπα.

    «Λέτε και οι δύο ψέματα. Πείτε επιτέλους την αλήθεια. Δεν ντρέπεστε γι’ αυτά που λέτε;», ήταν η εκρηκτική αντίδραση της εισαγγελέως του δικαστηρίου, λίγη ώρα νωρίτερα, λαμβάνοντας τις αντιφατικές απαντήσεις του 22χρονου κατηγορουμένου.

    Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

    Παρούσα ήταν σήμερα στο δικαστήριο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη. Μετά από πολυήμερη απουσία, προσήλθε για να ακούσει την αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία τελικά δεν άρχισε σήμερα.

    Στη διακοπή της δίκης, η Κυριακή Τοπαλούδη επιτέθηκε φραστικά, με βαριές κουβέντες, ύβρεις και κατάρες, στον πατέρα του Ροδίτη κατηγορουμένου. Τον θεωρεί συνυπεύθυνο για το χαμό της κόρης της καθώς, όπως έχει πει, εκείνος έβλεπε την παραβατική συμπεριφορά του γιου του αλλά δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τα χειρότερα.

    «Φέρτε μου την Ελένη μου, θέλω να ακούσω τη φωνή της», φώναξε στους συγγενείς της που προσπαθούσαν να την συνεφέρουν.

    Ο 22χρονος, αλβανικής καταγωγής, απολογούμενος για δεύτερη ημέρα, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα.

    Ο νεαρός παραδέχθηκε ότι με τον συγκατηγορούμενο του προσέλκυαν κοπέλες για να έχουν κοινές ερωτικές συνευρέσεις και ότι την ίδια ημέρα που γνώρισε την άτυχη Ελένη, είχε προηγηθεί συνάντηση με άλλες δύο κοπέλες που τελευταία στιγμή, τους άφησαν και έφυγαν.

    Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να περιγράψει το σπίτι της Ελένης, γεγονός που κατά την εισαγγελέα αποδεικνύει ότι ο νεαρός λέει ψέματα ότι διατηρούσε σχέσεις με τη φοιτήτρια.

    «Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους. Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα», του είπε η εισαγγελέας.

    Όταν ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι τη μοιραία νύχτα, πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή εκείνος δεν είχε λεφτά να βάλει βενζίνη στο δικό του, η εισαγγελέας είπε: «Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

    Σε υψηλούς τόνους η εισαγγελέας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι η Ελένη ήταν εκείνη που πρότεινε τη συνάντηση τους: «Αν το είχε κάνει, θα συναντιόσασταν σπίτι της», είπε.

     Η μάχη της Ελένης να σωθεί

    Ζητώντας του να περιγράψει πώς ο συγκατηγορούμενος του –κατά τον δικό του ισχυρισμό- βασάνισε την φοιτήτρια, ο 22χρονος απάντησε:

    Κατηγορούμενος: Ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και η Ελένη δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε, έκλαιγε.

    Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε ;

    Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της.

    Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι.

    Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο της έβαλες το σεντόνι πάνω της όταν φύγατε από το σπίτι;

    Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει

    Εισαγγελέας: Τραγέλαφος… Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη  βία σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι….

    Κατηγορούμενος:Όχι

    Εισαγγελέας: Πώς κατεβήκατε τις σκάλες;

    Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι

    Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;

    Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια

    Από το εδώλιο παρενέβη ο Ροδίτης κατηγορούμενος για να πει πως όταν ο συγκατηγορούμενος του κατέβαζε την Ελένη στο γκρεμό, εκείνος φώναζε βοήθεια. Ο Αλβανός απάντησε ότι όταν είχαν φτάσει στα βράχια δεν μπορούσε να σταματήσει το Ροδίτη γιατί έτρεμαν τα πόδια του και έκλαιγε.

    Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε;

    Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (ο Ροδίτης) τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα …Δεν είδα τίποτα άλλο, ούτε είδα πώς την πέταξε στα βράχια …

    Αύριο το πρωί η εισαγγελέας θα προτείνει για την ενοχή των κατηγορουμένων.



    ΣΧΟΛΙΑ