• Κοινωνία

    Εισαγγελέας: Κανένα ελαφρυντικό στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο


    «Οι άνθρωποι που μέχρι το τέλος τηρούν την.ίδια στάση, εμπαίζουν το δικαστήριο και προσβάλουν τη μνήμη της Ελένης, δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό.»

    Αυτός ήταν ο επίλογος της αγόρευσης της εισαγγελέως του Κακουργιοδικείου της Αθήνας με την οποία ζήτησε από τους δικαστές να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στους δύο νεαρούς που νωρίτερα ομόφωνα καταδίκασαν για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

    Η εισαγγελέας καταχειροκρτούμενη και πάλι από το ακροατήριο, ζήτησε  την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι.

    Όπως είπε, οι νεαροί δράστες δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. “Δεν άκουσα αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Υπήρξε ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας.

    Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

    Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της δολοφονημένος κόρης του “Να ποια είναι η καλή συμπεριφορά τους”, είπε κλαίγοντας.

    Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.



    ΣΧΟΛΙΑ