• Κοινωνία

    Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Ουκρανικό αεροσκάφος συνετρίβη στον αέρα – Νεκροί και οι 180 επιβαίνοντες

    • NewsRoom


    Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες, το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο, συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

    Τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, όπου επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι, καθώς όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

    Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες.

    Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπο του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη. Στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

    «Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (…). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (…) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

    Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, στο Μπόινγκ με προορισμό το Κίεβο.



    ΣΧΟΛΙΑ