• Κοινωνία

    Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία

    • NewsRoom
    Ηράκλειο: Πλημμυρικά φαινόμενα έφερε η ραγδαία αλλαγή του καιρού

    Πηγή: politikakritis.gr


    Τραγωδία στο Ηράκλειο, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του, λόγω της κακοκαιρίας.

    Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, που επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

    Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

    Πηγή: Creta24.gr
    Ημιφορτηγό διασχίζει πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης, στο Ηράκλειο Κρήτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Πλημμυρισμένος δρόμος με αυτοκίνητα στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Πλημμυρισμένος δρόμος εμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ποτάμια οι δρόμοι 

    Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη.

    Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών.

    Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

    Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

    Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

    Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Πηγή: ekriti.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Πάτρα: 19 παιδιά από παιδικό σταθμό νοσηλεύονται με συμπτώματα σαλμονέλας

    Τουρκία: 40 οι νεκροί από την έκρηξη σε ορυχείο – 15 εγκλωβισμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ