• Κοινωνία

    Υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας: Περιμένουμε σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη!

    • NewsRoom
    Σουλεϊμάν Σοϋλού

    Σουλεϊμάν Σοϋλού


    Επείγουσα συνεδρίαση των αρμόδιων φορέων της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε μετά τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ , για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μεγαλύτερος σεισμός ακόμα και στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

    Μάλιστα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk o Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επεσήμανε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας αναμένει έναν μεγάλο σεισμό στα επόμενα 25 χρόνια.

    «Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού στο CNN Turk, αποκαλύπτοντας ότι αναλύουν και εξετάζουν 28 μελέτες για τέτοιο ενδεχόμενο.

    Ο Τούρκος υπουργός μάλιστα έκανε λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και για το πως θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί. «Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πως θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Σοϊλού.



    ΣΧΟΛΙΑ