• Κοινωνία

    Υπόθεση Siemens: Το Εφετείο κρίνει σήμερα την τύχη της Μάρθας Καραβέλα

    • NewsRoom


    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κρίνεται σε λίγες ώρες (το πρωί της Πέμπτης) το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα για κατ οίκον έκτιση της ποινής της.

    Η σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα είναι μαζί με τον  Πρόδρομο Μαυρίδη και τον Γιώργο Σκαρπέλη οι τρεις από τους  παρόντες στο δικαστήριο καταδικασθέντες στους οποίους δεν δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή.

    Η αίτηση της Μάρθας Καραβέλα υπεβλήθη από του συνηγόρους της την προηγούμενη Παρασκευή. Είναι δε η μόνη από τους τρεις κατηγορούμενους που υπέβαλε αίτημα για κατ΄οίκον έκτιση της ποινής της.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, η 71χρονη σήμερα συνταξιούχος ιατρός, μετατράπηκε με βάση την απόφαση του δικαστηρίου σε πρωταγωνίστρια του σκανδάλου, παρά το γεγονός πως είναι σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα που εγκατέλειψε αυτήν και την οικογένεια του το 2009. Όπως υποστηρίζουν, η κα Καραβέλα δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις δωροδοκίες του ΟΤΕ.

    Παρόλα αυτά διατάχθηκε ο εγκλεισμός της στη φυλακή. Κι αυτό όταν άλλοι κατηγορούμενοι, είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω χορήγησης ανασταλτικού, αφέθηκαν ελεύθεροι παρόλο που από την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ευθεία εμπλοκή τους στην υπόθεση.

    Κατά τους νομικούς της συμπαραστάτες η απόφαση ήταν σκληρή και άδικη καθώς πλην της ηλικίας της , από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, της ακροαματικής διαδικασίας και προ πάντων από τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια που η Μάρθα Καραβέλα είναι ελεύθερη, δεν προέκυψε μέχρι σήμερα ότι υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος ή υπόνοια τέλεσης νέων αδικημάτων, εάν εκτίσει την ποινή της κατ οίκον.



    ΣΧΟΛΙΑ