• Κοινωνία

    Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Νίκος Μανιαδάκης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Νίκος Μανιαδάκης


    Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για δωροδοκία από τη Novartis, καταθέτει αυτή την ώρα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που ερευνούν τις καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις και εσφαλμένους δικονομικούς χειρισμούς από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

    Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε συνεντεύξεις του, έχει υποστηρίξει ότι, την περίοδο που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, δέχτηκε πιέσεις, για να εμπλέξει σε μίζες τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

    «Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπό μου, προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξη του.

    Ο καθηγητής Μανιαδάκης, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019, προσπάθησε να φύγει για την Ισπανία, με όλη την οικογένειά του, αλλά και την οικοσκευή τους, που είχε φορτωθεί σε νταλίκες μεταφορικής εταιρείας.

    Οι αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και ο εισαγγελέας αποφάσισε να απαγορεύσει στον καθηγητή την έξοδο από τη χώρα, κρίνοντας ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.

    Ο εισαγγελέας επικαλείται στη διάταξή του και το γεγονός ότι, στις 27-12-2018, ο καθηγητής εμφανίστηκε στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής και υπέβαλε αίτηση, με την οποία δήλωνε ότι δεν επιθυμεί τη φύλαξη- επιτήρησή του από αστυνομικούς, ούτε οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας.

    Δεν ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί για να προετοιμάσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, υποστηρίζει σε υπόμνημα του ο κ. Μανιαδάκης, αλλά «το έπραξα, καθότι θεωρούσα υπερβολικό το ως άνω μέτρο προστασίας, εφόσον δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής ή της σωματικής μου ακεραιότητας».



    ΣΧΟΛΙΑ