• Κοινωνία

    Υπόθεση Novartis: Επίσπευση της έρευνας για Άδωνη και Αβραμόπουλο ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας

    Υπόθεση Novartis: Επίσπευση της έρευνας για Άδωνη και Αβραμόπουλο ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας

    Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος


    Άμεση περαίωση της έρευνας για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis.

    Ο Χρήστος Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε χθες στους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς, ξεκαθαρίζει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να λένε ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δύο μήνες.

    Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

    «Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του.

    Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Έτσι, την 1η Ιουλίου ο κ. Μπαρδάκης ζητησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνάς τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή της.

    Οι απαντήσεις εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς ο κ. Μπαρδάκης διαπίστωσε ότι υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μεγάλη καθυστέρηση.

    Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνά τους για τους κ. κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά να ολοκληρώσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Novartis.

    Διαβάστε επίσης:

    Στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς η απόφαση για την άρση προστασίας των μαρτύρων της Novartis

    Απαλλαγή εισαγγελέα Αγγελή για την υπόθεση της Novartis

    Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη



    ΣΧΟΛΙΑ