ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Επικεφαλής Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος

Ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης αρχές Δεκεμβρίου επελέγη να αναλάβει το νευραλγικό πόστο της νέας υπερ-Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Μιας Εισαγγελίας που, με νόμο, προέκυψε από τη συγχώνευση των μέχρι πρότινος Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Έτσι στα χέρια του πέρασαν όλες οι δικογραφίες οικονομικών ατασθαλιών και διαφθοράς στον δημόσιο βίο. Μαζί και η «ηλεκτροφόρος» δικογραφία της Novartis, η διερεύνηση της οποίας έστειλε στην έξοδο από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και τις δύο εισαγγελείς που την υπηρέτησαν κατά το σύντομο, όπως αποδείχθηκε, βίο της: την Ελένη Ράικου που παραιτήθηκε (καταγγέλλοντας ανώνυμες τότε παρεμβάσεις) και την Ελένη Τουλουπάκη που «καταργήθηκε» (κατηγορούμενη πλέον για τους χειρισμούς της στην έρευνα της Novartis).

Για τα επόμενα 3 χρόνια ο δυσθώρητος -φωτογραφικά- Χρήστος Μπαρδάκης -δεν υπάρχει φωτογραφία του πουθενά- θα εποπτεύει τους συνολικά 16 εισαγγελείς από τους οποίους απαρτίζεται η υπηρεσία του. Αναλαμβάνοντας τα  καθήκοντα του έχει ένα μεγάλο αβαντάζ: Διαθέτει πλήρη γνώση όλων των οικονομικών υποθέσεων της τέως οικονομικής εισαγγελίας καθώς, μέχρι την επιλογή του για τη νέα Εισαγγελία, την υπηρέτησε αρχικά ως αναπληρωτής και, εν συνεχεία, ως επικεφαλής οικονομικός εισαγγελέας.

Συνεργάτη του ωστόσο δεν θα έχει κανένα από τους μέχρι πρότινος επίκουρους του εισαγγελείς, αφού ουδείς  επελέγη από τον Άρειο Πάγο για να στελεχώσει τη νέα υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της νέας υπέρ Εισαγγελίας έχει «περάσει» από καίρια πόστα, έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη ενώ, την περίοδο που υπηρετούσε ως εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, γνωμοδότησε για την προφυλάκιση της συμβασιούχου του υπουργείου Πολιτισμού που κατηγορήθηκε για την απόπειρα εκβίασης του τότε γενικού γραμματέα του  υπουργείου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα