• Κοινωνία

    Υπόθεση Μαντλίν: «Η γερμανική αστυνομία άφησε χρόνο στον Μπρίκνερ να καλύψει ίχνη του»

    Μαντλίν ΜακΚάν


    Το περιοδικό Der Spiegel, σε άρθρο που δημοσίευσε αποκαλύπτει ότι η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους λάθους χειρισμούς της στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και έτσι, του έδωσε την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του.

    Το δημοσίευμα του Der Spiegel αναφέρει ότι η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του υπόπτου αυτού από το 2013, έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα που δηλώνει ότι ήταν συνάδελφος του Κρίστιαν Mπρίκνερ, την εποχή της εξαφάνισης.

    Στο επίσημο email που του απηύθυνε στις 4 Νοεμβρίου 2013, το οποίο το γερμανικό περιοδικό βεβαιώνει ότι έχει δει, η αστυνομία δηλώνει ξεκάθαρα στον ύποπτο ότι θέλει από αυτόν να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Μαντλίν, αφήνοντας στον Κρίστιαν Mπρίκνερ αρκετό χρόνο για να καταστρέψει ενδεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία.

    «Δεν έπρεπε να γίνει έτσι και δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην συνήθη διαδικασία σε μία τόσο ευαίσθητη υπόθεση», δηλώνει αστυνομικός στο Der Spiegel. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες χωρίς να έλθουν σε απευθείας επαφή με ένα πιθανό εγκληματία.



    ΣΧΟΛΙΑ