• Κοινωνία

    Υπόθεση Μαντλίν: Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ενοχή του παιδόφιλου – Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

    Μαντλίν


    Την πιθανότητα να μην απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, στον πλέον βασικό ύποπτο, Κριστιάν Μπρίκνερ, επισημαίνει σε δημοσίευμά του ο Γερμανικός Τύπος.

    Αν και υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν τον Γερμανό παιδεραστή για την εξαφάνιση του παιδιού τον Μάιο του 2007, ωστόσο, δεν αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Ο 43χρονος σήμερα Μπρίκνερ, βρίσκεται σε φυλακές στο Κίελο, καθώς κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ήδη έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης μέσω του δικηγόρου του, αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της επιβληθείσας ποινής.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες, το δικαστήριο της Καρλσρούης θα συνεδριάσει και οι πιθανότητες να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Μπρίκνερ είναι συντριπτικά υπέρ του.

    Ο Γερμανός Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της Μαντλίν, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, δήλωσε στην εφημερίδα «Braunschweig Zeitung»:

    «Πρέπει να είμαστε αρκετά ρεαλιστές. Οι έρευνές μας μπορεί να μην μας οδηγήσουν ποτέ στο να απαγγείλουμε κατηγορίες για την δολοφονία της Μαντλίν. Αν δεν βρούμε κάποια απόδειξη, δεν θα προχωρήσουμε».

    Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», οι ντετέκτιβ της γερμανικής αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναζητούν μια γυναίκα ονόματι «Julia», η οποία φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά τον Γερμανό παιδόφιλο και «εκείνη που γνωρίζει την αλήθεια για την Μαντλίν».

    Ο συγκάτοικος του Μπρίκνερ στο Αλγκάρβε, ο Αυστριακός Μίχαελ Τατσλ, όταν ανακρίθηκε από τις γερμανικές αρχές, είπε: «Ήταν ανώμαλος και ικανός να αρπάξει ένα παιδάκι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του ή να βγάλει χρήματα».

    Ο Αυστριακός δήλωσε επίσης πως, στο κατάλυμα το οποίο μοιραζόταν με τον Μπρίκνερ στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, υπήρχε κι ένα μυστικό δωμάτιο όπου κρατούσαν τα κλοπιμαία τους.

    «Ζούσα μαζί του εκείνη την περίοδο. Ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Το ξέρω πως εκείνος το έκανε. Έλεγε πως πουλούσε παιδιά στο Μαρόκο. Πιστεύω πως πιθανότατα πούλησε την Μαντλίν σε κάποιον», τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ