Κοινωνία

Ιωάννινα: Θεοφάνια χωρίς τη ρίψη του Τιμίου Σταύρου στη λίμνη Παμβώτιδα και σε ποτάμια της Ηπείρου

  • NewsRoom
Ιωάννινα: Θεοφάνεια χωρίς τη ρήψη του Τιμίου Σταύρου στη λίμνη Παμβώτιδα και σε ποτάμια της Ηπείρου


Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη των Ιωαννίνων, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του Μητροπολίτη Μάξιμου λόγω της πανδημίας και του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

«Δεν πρέπει να πάμε στη Λίμνη για να προστατέψουμε τους αδελφούς μας και τους εαυτούς μας» ανέφερε ο μητροπολίτης.

Στις ενορίες της πόλης έχουν προετοιμαστεί ώστε να τηρηθούν μέτρα αποφυγής υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με οδηγία της Μητρόπολης σε κάθε ναό θα γίνουν 4 ακολουθίες, ενώ έχει προβλεφθεί όλοι οι πιστοί να πάρουν μπουκαλάκι με αγιασμό.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος σε συνέντευξη του, τόνισε το ζήτημα της ατομικής ευθύνης: «Θερμή παράκληση να προσέξουμε. Η απροσεξία μάς οδήγησε σε όλεθρο. Έχουμε ευθύνη, για τον εαυτό μας και τους άλλους».

Στην Άρτα, σε συνεννόηση της Μητρόπολης με τον Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αράχθου «για τη διασφάλιση της υγείας των συνδημοτών μας λόγω συνωστισμού, ελπίζοντας όλοι μαζί του χρόνου υγιείς να τιμήσουμε τα Θεοφάνια στο ιστορικό μας Γιοφύρι», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με ανακοίνωση του, κάνει γνωστό ότι η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από το Γεφύρι της Πλάκας δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα Θεοφάνια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο θα βρεθεί για τα Θεοφάνεια

Σύσκεψη Μητσοτάκη για «Ο»: Νέα μέτρα και ανακοινώσεις- Αγωνία για τα Θεοφάνια

Ιωάννινα: Μαχαίρωσε τον σύντροφό της στην καρδιάΣΧΟΛΙΑ