• Κοινωνία

    Υμηττός: Συνελήφθη καθηγήτρια η οποία αρνιόταν να φορά μάσκα μέσα στη τάξη

    • NewsRoom


    Στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης οδηγήθηκε καθηγήτρια του  1ου ΕΠΑΛ Υμηττού η οποία  αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη.

    Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η σύλληψή της έγινε μετά από μήνυση εις βάρος της από τον διευθυντή του σχολείου. Η καθηγήτρια μάλιστα φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά για ανάλογο παράπτωμα, έχοντας ήδη περάσει από Πειθαρχικό. Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία.

    Σύμφωνα με τους μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορωνοϊού και ιδεολογικά αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου. Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται. Μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε, όταν  τις συστάσεις που τις γίνονται από τους μαθητές, η φιλόλογος απάντησε με… απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη» ανέφερε ένας μαθητής.

    Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα. Μάλιστα, όταν οι μαθητές προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα εκείνη τους απάντησε: «Πάρτε μου μάσκαρα».



    ΣΧΟΛΙΑ