• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις εμπρηστών για δασικές πυρκαγιές σε Καλαμάτα και Πύργο

    • NewsRoom


    Δύο εμπρηστές από πρόθεση, οι οποίοι προκάλεσαν πυρκαγιές σε Καλαμάτα και Πύργο, συνελήφθησαν από τις Αρχές το τελευταίο 24ωρο οι Αρχές.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 52χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Η προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία, η σύλληψή του από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Αντιεισαγγελέας.

    Ακόμη, την Τετάρτη συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 58χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την συνδρομή κλιμακίου Κ.Α.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.



    ΣΧΟΛΙΑ