• Κοινωνία

    Οικονόμου: Αναβαθμίζονται 14 συρμοί του Ηλεκτρικού – Παρεμβάσεις σε σταθμούς

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


    Στην αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας (Ηλεκτρικός) αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου έγραψε στο Twitter: «Με σχέδιο αναβαθμίζονται 14 συρμοί του Ηλεκτρικού. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το τελικό συμβατικό τίμημα διαμορφώθηκε στα 65,5 εκ. € χωρίς ΦΠΑ. Παράλληλα θα προχωρήσουν άμεσα, παρεμβάσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ στους σταθμούς της γραμμής».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη (14/12), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε το παρών στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας (Ηλεκτρικός).

    Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Αθανάσιος Κοταράς και ο CEO και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CAF SA (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) κ. Urtzi Montalvo Ibargoyen.  Παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, ο κ. Mikel Maiz (Managing Director, Engineering Modernizations) και ο διευθυντής πωλήσεων κ. Inigo Ruz de Apodaca.

    Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση 14 συρμών, 8ης παραλαβής, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985. Οι αναβαθμισμένοι συρμοί θα είναι λειτουργικά ικανοί για 25 ακόμα χρόνια.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπογράφεται η σύμβαση για την αναβάθμιση 14 συρμών, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985. Οι αναβαθμισμένοι συρμοί θα είναι λειτουργικοί για άλλα 25 χρόνια. Κι έτσι θα έχουμε περισσότερους και καλύτερους συρμούς στη Γραμμή 1. Και βέβαια, συχνότερα δρομολόγια και σημαντική μείωση των χρονοαποστάσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε 14 συρμούς του Ηλεκτρικού και κάνουμε παρεμβάσεις στους σταθμούς



    ΣΧΟΛΙΑ