ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών που κινδύνευσαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Ιεράπετρας, στήθηκε τα ξημέρωματα της Κυριακής. Πρόκειται για 35 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Ηράκλειο, που παραμένει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλών Λιμένων και Ιεράπετρας.
Τους μετανάστες υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές για προσωρινή φιλοξενία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τυπική διαδικασία της παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά και της ταυτοποίησης.
Δύο από τους μετανάστες οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής βοήθειας.
Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι παράνομοι μετανάστες που ταξίδευαν μέσα στη νύχτα κινδύνευσαν στη θάλασσα αλλά περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο. Άμεσα στο σημείο προσέγγισε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Ηράκλειο στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Δύο 14χρονες βρέθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ στην Καλαμαριά
Σουδάν: 23 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό τον προηγούμενο μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάπας Λέων: «Δεν φοβάμαι την κυβέρνηση Τραμπ»
- Μακρόν: Κάλεσμα για διπλωματική λύση στη Μέση Ανατολή – Ανακοινώνει πρωτοβουλία Γαλλίας-Βρετανίας για τα Στενά του Ορμούζ
- Στάρμερ: Η Βρετανία δεν υποστηρίζει αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
- Έλληνες εφοπλιστές: Καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ με τις ναυπηγήσεις 838 πλοίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.