• Κοινωνία

    Ίδρυμα Vodafone: Στηρίζει την ίση συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS

    • NewsRoom
    Ίδρυμα Vodafone


    Με τα Παιδικά Χωριά SOS συνεργάζεται το Ίδρυμα Vodafone για να διευκολύνει τη συμμετοχή μαθητών αλλά και την ένταξη παιδιών προσφύγων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους προσφέρει τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στο σχολικό πρόγραμμα συνεχίζοντας τις δράσεις της εταιρικής πρωτοβουλίας της Vodafone #μαζί.

    Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone συνεισφέρει στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, προσφέροντας 15 modem με δίμηνη δωρεάν χρήση internet στα Παιδικά Χωριά SOS στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη.

    Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές που διαμένουν στα Χωριά αυτά, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την επαφή με το σχολείο και τα μαθήματά τους, αλλά και να ακολουθήσουν κανονικά το σχολικό πρόγραμμα, για το διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της πανδημίας.

    Παράλληλα, το Ίδρυμα Vodafone μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν το πρόγραμμα Instant Classroom, που υλοποιούν εδώ και 3 χρόνια για την υποστήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση προσφυγικών οικογενειών σε δομές της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ